Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 120g92kcal2.3g18.7g0.2g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 41g13kcal0.3g2.3g0.1g1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g8.8g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Hirvenjauheliha oma saalis92g103kcal20.2g0g2.8g0g
Emmental juustoraaste, lidl22g81kcal6.3g0g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1463g588kcal58.6g43.8g18.4g4.8g
Valittu annoskoko732g294kcal29.3g21.9g9.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna366g147kcal14.7g11g4.6g1.2g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312