Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman3197g5434kcal383.6g0g319.7g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)88g246kcal8.3g15.8g16.7g0.4g
Vesi1598g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1998g1199kcal20g89.9g79.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 240g823kcal24.4g167.8g2.9g8.4g
Rypsiöljy 200g1767kcal0g0g199.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14640g18936kcal872.6g547g1238g17.6g
Valittu annoskoko7320g9468kcal436.3g273.5g619g8.8g
Annoskoko puolitettuna3660g4734kcal218.2g136.8g309.5g4.4g
Arvot/100g100g129kcal6g3.7g8.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475