Laiskanpäivänlaatikko (Dzinni, Karppila)

Laita uuni lämpenemään 200° C.

Kaada toinen kukkakaalipussillisista uunivuokaan (en käytä kovin laakeaa vuokaa, vaan sellainen hiukan syvempi on parempi).

Ripottele päälle suolaa ja kohtuullisen runsaalla kädellä valkopippuria (pidän valkopippurista ja niinpä sitä menee tässä noin puoli ruokalusikallista, suolaakin saman verran, mutta makunsa kullakin).

Kaada päälle toinen pussillinen kukkakaalta ja toista maustamisoperaatio.

Lurauta päälle kerma ja tuikkaa uuniin.

Jos käytät jäisiä kukkakaalenpaloja, painele jossain vaiheessa ne tiiviimmin nesteen alle.

Kun pinta alkaa ruskistua, peitä foliolla ja vähennä hiukan lämpöä.

Anna hautua pehmeäksi.

Tarjoile lisäkkeenä.

Laitoin tarkoituksella tuohon VAIN neljä annosta, koska tätä ylensä pitää santsailla...

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mandariini, keskiarvo, punnittu kuorineen 824g298kcal3.4g54.7g2g12.5g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g4497g765kcal85.4g94.4g9g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1999g6795kcal40g60g699.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14640g15716kcal257.6g418.2g1421g25g
Valittu annoskoko7320g7858kcal128.8g209.1g710.5g12.5g
Annoskoko puolitettuna3660g3929kcal64.4g104.6g355.3g6.3g
Arvot/100g100g107kcal1.8g2.9g9.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=453613