Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Juuriselleri 35g11kcal0.4g1.6g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g35g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Ruokaöljy keskiarvo 10g87kcal0g0g9.8g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g137g48kcal2.2g9.4g0.1g0g
Soijakastike 21g13kcal1.1g2g0g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Valion ruokakerma 15%70g112kcal2.2g2.2g10.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g119g125kcal8.3g16.7g1.2g9.5g
Vesi210g0kcal0g0g0g0g
Persilja 2.8g0.8kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1467g896kcal31.2g84.6g43.8g26g
Valittu annoskoko733g448kcal15.6g42.3g21.9g13g
Annoskoko puolitettuna367g224kcal7.8g21.2g11g6.5g
Arvot/100g100g61kcal2.1g5.8g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325037