Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 147g503kcal14.9g102.5g1.8g5.1g
Sokeri 96g389kcal0g95.7g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 150g1051kcal1g0g118.4g0g
Mustikka225g75kcal1.1g14.4g0.9g7.4g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 68g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1467g4189kcal44.8g434.2g250.6g25g
Valittu annoskoko734g2095kcal22.4g217.1g125.3g12.5g
Annoskoko puolitettuna367g1047kcal11.2g108.6g62.7g6.3g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796