Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen451g116kcal4.1g20.7g1.8g9g
Valkosipuli 32g34kcal2.5g5.1g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Tuore chili (Oma), annos 20g45g20kcal0.9g3.6g0.1g0.7g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)54g125kcal9.9g7.1g6.3g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g45g21kcal0.7g3.3g0.5g1.4g
Tomaattipyree, Pirkka135g111kcal4.6g25.7g1.4g1.4g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)45g404kcal0g0g44.6g0g
Vesi3604g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g901g2929kcal216.3g441.5g9g108.1g
Tomaatti, tuore1802g366kcal10.8g68.5g5.4g25.2g
Paprikajauhe 4.5g15kcal0.7g0.8g0.6g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14688g8402kcal506.8g1174.2g140.8g304g
Valittu annoskoko7344g4201kcal253.4g587.1g70.4g152g
Annoskoko puolitettuna3672g2101kcal126.7g293.6g35.2g76g
Arvot/100g100g57kcal3.5g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321936