Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen225g74kcal7.4g11g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl18g61kcal2.5g10.1g1.2g2g
Vehnäjauho puolikarkea 451g1547kcal45.9g315.6g5.4g15.8g
Voi 23g164kcal0.3g0.1g18.3g0g
Hiiva, 50g16g10kcal2.1g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1472g3711kcal116.4g674g50g35.6g
Valittu annoskoko736g1856kcal58.2g337g25g17.8g
Annoskoko puolitettuna368g928kcal29.1g168.5g12.5g8.9g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734