Kahden kaalin gratiini

Höyrytä tai keitä kaalit n. 5 min. Valuta ja laita uunivuokaan.

Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot.

Ruskista hetki ja lisää maito.

Lisää puolet juustoraasteesta, kun kastike kiehuu.

Kun juusto on sulanut kastikkeeseen ripottele loput juustosta kaalien päälle ja kaada kastike vuokaan.

Kypsennä uunissa 225C noin 20 minuuttia tai kunnes pintaan tullut kaunis väri.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 421 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 292g70kcal5.3g6.4g0.9g6.7g
Parsakaali brokkoli 175g61kcal8.1g3.4g0.5g4.4g
Juusto, keskiarvo 58g204kcal14.6g0.1g16.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g175g81kcal5.6g8.4g2.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.2g0.1g0.4g
Voi 60% rasvaa 25g134kcal0.2g0.1g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1473g1180kcal70g53.2g70.6g23g
Valittu annoskoko737g590kcal35g26.6g35.3g11.5g
Annoskoko puolitettuna368g295kcal17.5g13.3g17.7g5.8g
Arvot/100g100g80kcal4.8g3.6g4.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=145378