Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2254g744kcal74.4g110.5g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl180g613kcal25.2g101g12.1g19.8g
Vehnäjauho puolikarkea 4508g15469kcal459.4g3155.9g54.1g157.8g
Voi 225g1635kcal2.7g0.9g183.3g0g
Hiiva, 50g158g96kcal20.7g1.7g0.6g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14720g37116kcal1164.8g6740g500.2g355.2g
Valittu annoskoko7360g18558kcal582.4g3370g250.1g177.6g
Annoskoko puolitettuna3680g9279kcal291.2g1685g125.1g88.8g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734