Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 5007g1194kcal90.1g109.1g15g114.2g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1502g950kcal45.1g72.1g52.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 150g515kcal15.3g105.1g1.8g5.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen150g1082kcal1.5g1.5g120.2g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste501g1802kcal145.2g8.5g140.2g0g
Rypsiöljy 50g443kcal0g0g50.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14720g11972kcal594.4g592.6g759.8g239g
Valittu annoskoko7360g5986kcal297.2g296.3g379.9g119.5g
Annoskoko puolitettuna3680g2993kcal148.6g148.2g190g59.8g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130