Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Bataatti, kuorittu 1499g1214kcal23.5g252.3g0.7g45g
Porkkana, keskikokoinen 65g900g252kcal5.4g53.5g1.8g22.5g
Rypsiöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Vesi2999g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g168g202kcal4.2g10.1g15.1g2.5g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g480g1344kcal91.2g0g105.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 600g273kcal18g28.8g9g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14724g8429kcal304g754.8g435g161.4g
Valittu annoskoko7362g4214kcal152g377.4g217.5g80.7g
Annoskoko puolitettuna3681g2107kcal76g188.7g108.8g40.4g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548