Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 450g108kcal8.1g9.9g1.4g10.4g
Lihaliemikuutio Maggi6.2g17kcal0.6g0.4g1.4g0g
Vesi169g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%113g180kcal3g3g16.9g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g614kcal23.6g27g39.4g21g
Valittu annoskoko738g307kcal11.8g13.5g19.7g10.5g
Annoskoko puolitettuna369g154kcal5.9g6.8g9.9g5.3g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871