Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3265g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis3498g3918kcal769.5g0g104.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g93g681kcal0.9g0.9g74.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g400kcal11.9g81.6g1.4g4.1g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Ketsuppi, Heinz163g168kcal1.5g39.3g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14784g10472kcal1574.2g268.2g363.2g21g
Valittu annoskoko7392g5236kcal787.1g134.1g181.6g10.5g
Annoskoko puolitettuna3696g2618kcal393.6g67.1g90.8g5.3g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079