Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 32g111kcal3.3g22.6g0.4g1.1g
Sokeri 14g57kcal0g14.1g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 8.3g58kcal0.1g0g6.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.5kcal0.5g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g482kcal8g78.8g14g3g
Valittu annoskoko74g241kcal4g39.4g7g1.5g
Annoskoko puolitettuna37g121kcal2g19.7g3.5g0.8g
Arvot/100g100g326kcal5.4g53.2g9.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780