Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g9g0.1kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 19g97kcal0.7g10g5.8g1g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.8g2.4kcal0.1g0g0.9g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kuohukerma (Ingman)38g128kcal0.8g1.2g13.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g493kcal3.2g31.4g39.8g2g
Valittu annoskoko74g246kcal1.6g15.7g19.9g1g
Annoskoko puolitettuna37g123kcal0.8g7.9g10g0.5g
Arvot/100g100g332kcal2.2g21.2g26.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916