Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle50g65kcal3.3g10g1.5g2.5g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 15g4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Valkosipuli 1.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen5.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g180kcal7.2g22g7g5.6g
Valittu annoskoko74g90kcal3.6g11g3.5g2.8g
Annoskoko puolitettuna37g45kcal1.8g5.5g1.8g1.4g
Arvot/100g100g121kcal4.9g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503