Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g14g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 4.2g0.5kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki11g9kcal1.5g0.2g0.2g0g
Hunajameloni kuorittu 10g3.6kcal0.1g0.8g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 5.6g2kcal0.3g0.1g0g0.1g
Saksanpähkinä 2g13kcal0.3g0.1g1.3g0.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g1.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g13g12kcal0.8g2.1g0g0g
Kananmuna, keitetty 9g13kcal1.2g0g0.9g0g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml1.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g143kcal8.8g8.2g7.8g1.4g
Valittu annoskoko74g71kcal4.4g4.1g3.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna37g36kcal2.2g2.1g2g0.4g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.5g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004