Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal1g6.6g0.1g0.3g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl9g32kcal1.3g5.3g0.6g1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)4.7g2.2kcal0.2g0.2g0.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 12g3.8kcal0.1g0.7g0g0.3g
Palsternakka 7g4.5kcal0g0.8g0g0.3g
Sellerimuhennos 4.7g2.6kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g4.7g14kcal1.5g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g236kcal8.6g28.8g9g4.2g
Valittu annoskoko74g118kcal4.3g14.4g4.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna37g59kcal2.2g7.2g2.3g1.1g
Arvot/100g100g160kcal5.8g19.4g6.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323