Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 39g15kcal0.4g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli 8.6g2.6kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 16g48kcal1.5g2.1g3.7g0.3g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g7.8g20kcal1.3g0.1g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g179kcal7g12.2g10.8g2.8g
Valittu annoskoko74g90kcal3.5g6.1g5.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna37g45kcal1.8g3.1g2.7g0.7g
Arvot/100g100g120kcal4.7g8.2g7.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484