Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 19g26kcal3.5g0g1.3g0g
Makaroni (myllynparas raaka)12g41kcal1.5g8.2g0.2g0.4g
Tomaattimehu Marli24g3.4kcal0.2g0.8g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g14g7.7kcal0.4g0.9g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.9g6.8kcal0g0g0.8g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%4.7g13kcal1.4g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g202kcal14.2g21.4g6.8g0.8g
Valittu annoskoko75g101kcal7.1g10.7g3.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna37g51kcal3.6g5.4g1.7g0.2g
Arvot/100g100g136kcal9.5g14.3g4.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322