Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki12g6.6kcal1g0.6g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.9g3.1kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 5.6g21kcal0.8g3.2g0.4g0.6g
Vehnälese, Liperin mylly1.2g1.7kcal0.2g0.1g0.1g0.6g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g3g10kcal0.3g1.9g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 21g72kcal2.1g14.8g0.3g0.7g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g252kcal8.8g42.8g4.4g4.4g
Valittu annoskoko75g126kcal4.4g21.4g2.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna37g63kcal2.2g10.7g1.1g1.1g
Arvot/100g100g169kcal5.9g28.7g2.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558