Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 324g1110kcal33g226.5g3.9g11.3g
Sokeri 141g572kcal0g140.9g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 83g580kcal0.5g0g65.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g39kcal1.4g7.5g0.9g3.5g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.1g13kcal0.5g2.5g0.3g1.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen166g55kcal5.5g8.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1480g4819kcal81.8g790.8g141g32g
Valittu annoskoko740g2410kcal40.9g395.4g70.5g16g
Annoskoko puolitettuna370g1205kcal20.5g197.7g35.3g8g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780