Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g3596g12944kcal503.4g2445g111.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g180g45kcal0.8g15.1g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g45g47kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 2607g3668kcal48.7g14.3g359g124.1g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )450g4045kcal0g0g449.5g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g270g1071kcal59.3g0g89g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g270g1046kcal89g0g76.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14832g45732kcal1409.6g4963.4g2172g251.4g
Valittu annoskoko7416g22866kcal704.8g2481.7g1086g125.7g
Annoskoko puolitettuna3708g11433kcal352.4g1240.9g543g62.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961