Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1599g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 2399g1128kcal43.7g171.7g22.1g30.2g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g3198g10554kcal383.8g2110.9g76.8g262.3g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 160g1414kcal0g0g159.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14848g26192kcal855g4565.2g517.6g585g
Valittu annoskoko7424g13096kcal427.5g2282.6g258.8g292.5g
Annoskoko puolitettuna3712g6548kcal213.8g1141.3g129.4g146.3g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021