Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1286g3885kcal230.4g623.5g12.9g137.5g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g771g2430kcal92.6g7.7g231.4g0g
Vesi5142g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)154g42kcal2g7.4g0.3g2.6g
Sinappi 39g51kcal1.7g5.4g2.3g0.7g
Lihaliemikuutio Maggi42g119kcal3.8g3g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14868g13052kcal661g1294g513.4g281.6g
Valittu annoskoko7434g6526kcal330.5g647g256.7g140.8g
Annoskoko puolitettuna3717g3263kcal165.3g323.5g128.4g70.4g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576