Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen96g32kcal3.2g4.7g0g0g
Hiiva 8g5.9kcal1g0.1g0g0.5g
Sokeri 68g275kcal0g67.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.6g5kcal0.2g1g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 53g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 166g569kcal16.9g116g2g5.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g24g172kcal0.2g0.2g19.1g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)96g182kcal0.4g44g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki159g89kcal13.5g8g0.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu64g38kcal0.6g2.9g2.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g2888kcal85.2g489.8g58.8g13.4g
Valittu annoskoko744g1444kcal42.6g244.9g29.4g6.7g
Annoskoko puolitettuna372g722kcal21.3g122.5g14.7g3.4g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817