Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen301g99kcal9.9g14.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Sokeri 151g611kcal0g150.4g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100g713kcal0.8g0.4g80.3g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g100g178kcal0.2g9.8g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g3458kcal44.4g363.6g174g9g
Valittu annoskoko744g1729kcal22.2g181.8g87g4.5g
Annoskoko puolitettuna372g865kcal11.1g90.9g43.5g2.3g
Arvot/100g100g233kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276854