Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 24g171kcal0.2g0.1g19.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen240g79kcal7.9g11.8g0g0g
Hiiva 24g18kcal3.1g0.3g0.1g1.7g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)144g475kcal38.9g0g34.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 312g1071kcal31.8g218.4g3.7g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g3627kcal163.8g461.2g115.2g25.2g
Valittu annoskoko744g1813kcal81.9g230.6g57.6g12.6g
Annoskoko puolitettuna372g907kcal41g115.3g28.8g6.3g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570