Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 3005g466kcal38.5g36.1g6g45.1g
Sipuli 331g100kcal4.1g15.9g0.7g5.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Kevytkerma1202g1442kcal38.5g54.1g120.2g0g
Valkoviini kuiva 601g412kcal1.9g3.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1803g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g150g135kcal4.5g5.3g10.5g1.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g240g601kcal52.9g2.4g42.1g0g
Rypsiöljy 60g531kcal0g0g60.1g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g6g14kcal0.7g2.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14880g7452kcal286g247.2g479.8g104.6g
Valittu annoskoko7440g3726kcal143g123.6g239.9g52.3g
Annoskoko puolitettuna3720g1863kcal71.5g61.8g120g26.2g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402