Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 225g323kcal21.7g4.6g24.4g0.5g
Tomaattimurska 90g27kcal0.5g4.8g0.2g1.7g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g188g47kcal2.4g7.9g0.4g0g
Soijakastike 5.6g3.4kcal0.3g0.5g0g0g
Punaviini 38g27kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1494g1072kcal55.2g58g62g12.4g
Valittu annoskoko747g536kcal27.6g29g31g6.2g
Annoskoko puolitettuna374g268kcal13.8g14.5g15.5g3.1g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424