Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3603g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 480g184kcal4.8g33.1g1g12g
Kaali, paistettu 330g270kcal4.2g14g20.4g7.2g
Sipuli, paistettu 150g152kcal1.9g7.3g12.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria601g781kcal72.1g6.6g53.4g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 2102g1151kcal33.4g275.5g3.6g17.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g90g355kcal2.7g18g30.6g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Oivariini, juokseva, rasvaseos60g432kcal0.3g0.3g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14940g6783kcal247.8g729.8g339.6g84.6g
Valittu annoskoko7470g3392kcal123.9g364.9g169.8g42.3g
Annoskoko puolitettuna3735g1696kcal62g182.5g84.9g21.2g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777