Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki3635g2908kcal472.5g72.7g72.7g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 3635g4809kcal95.6g116.3g436.2g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 73g295kcal0g72.6g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g127g39kcal0g12.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14976g16102kcal1136.2g548.6g1017.8g0g
Valittu annoskoko7488g8051kcal568.1g274.3g508.9g0g
Annoskoko puolitettuna3744g4026kcal284.1g137.2g254.5g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803