Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1g3.7kcal0.5g0.4g0.1g0g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g147kcal4.4g29.9g0.5g1.5g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g347kcal9.8g60.6g6.4g3g
Valittu annoskoko75g173kcal4.9g30.3g3.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna38g87kcal2.5g15.2g1.6g0.8g
Arvot/100g100g231kcal6.5g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387189