Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt23g11kcal0.7g1.1g0.4g0g
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.9g5.6kcal0g1.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3g10kcal0.9g0.2g0.6g0.9g
Ruisjauho (Rainbow)19g60kcal1.9g11.8g0.4g2.6g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Puolukka 2.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana151g387kcal11.4g55g12.6g8.8g
Valittu annoskoko75g194kcal5.7g27.5g6.3g4.4g
Annoskoko puolitettuna38g97kcal2.9g13.8g3.2g2.2g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.5g8.4g5.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600