Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.4g11kcal0.3g1.9g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Siirappi 1.3g3.8kcal0g0.9g0g0g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana151g314kcal8.6g57.4g4.4g3.6g
Valittu annoskoko76g157kcal4.3g28.7g2.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna38g79kcal2.2g14.4g1.1g0.9g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g2.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206