Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g30g35kcal2.5g5g0.6g1.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g5.6g17kcal1g3g0.2g0.7g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g0.8g2.7kcal0.1g0.3g0.2g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 1.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Persilja 1.3g0.3kcal0g0g0g0.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g2.5g16kcal0.6g0.1g1.5g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g3.7g12kcal0.6g2g0.1g0.5g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g343kcal10.2g23.2g23.4g6.4g
Valittu annoskoko76g172kcal5.1g11.6g11.7g3.2g
Annoskoko puolitettuna38g86kcal2.6g5.8g5.9g1.6g
Arvot/100g100g226kcal6.7g15.3g15.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413