Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g5255g5675kcal1024.7g0g178.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)385g104kcal5g18.5g0.8g6.6g
Voi, 1 tl, 5 g175g1279kcal1.8g1.8g140.1g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g245g858kcal27g1.2g78.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15008g15872kcal2118.6g48.4g796.6g17g
Valittu annoskoko7504g7936kcal1059.3g24.2g398.3g8.5g
Annoskoko puolitettuna3752g3968kcal529.7g12.1g199.2g4.3g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993