Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2330g1072kcal74.6g111.9g35g0g
Hiiva 233g174kcal30.6g2.6g0.9g16.1g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 186g562kcal0.2g138.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 303g979kcal87.9g21.2g60.6g92.7g
Ruisjauho (Rainbow)1864g5966kcal186.4g1174.5g42.9g261g
Vehnäjauho puolikarkea 1818g6237kcal185.2g1272.4g21.8g63.6g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl466g4195kcal0g0g466.1g0g
Puolukka 280g109kcal1.2g19g1.4g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15008g38586kcal1132.2g5479.4g1257.4g881.4g
Valittu annoskoko7504g19293kcal566.1g2739.7g628.7g440.7g
Annoskoko puolitettuna3752g9647kcal283.1g1369.9g314.4g220.4g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600