Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1239g943kcal23.3g192g2.5g12.4g
Vesi, vesijohtovesi 4504g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 419g137kcal2.6g23.3g0.8g10.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g90g27kcal0.9g3.6g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)101g27kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Hirvenjauheliha oma saalis946g1059kcal208.1g0g28.4g0g
Emmental juustoraaste, lidl225g829kcal65.3g0g63.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15048g6045kcal603g447.6g190.6g49.6g
Valittu annoskoko7524g3022kcal301.5g223.8g95.3g24.8g
Annoskoko puolitettuna3762g1511kcal150.8g111.9g47.7g12.4g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312