Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.8g3.5g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g20g5kcal0.1g1.7g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 400g793kcal10.5g3.1g77.6g26.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1508g1773kcal29g41g157.2g63.4g
Valittu annoskoko754g886kcal14.5g20.5g78.6g31.7g
Annoskoko puolitettuna377g443kcal7.3g10.3g39.3g15.9g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081