Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 372g301kcal5.8g62.7g0.2g11.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)110g33kcal1.1g4.4g0.4g0.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g55g66kcal1.9g2g5.5g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g44g11kcal0.5g2.1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1516g823kcal18.6g142.4g12.4g24.2g
Valittu annoskoko758g411kcal9.3g71.2g6.2g12.1g
Annoskoko puolitettuna379g206kcal4.7g35.6g3.1g6.1g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600