Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 4276g974kcal23.9g147.5g12.8g59.9g
Sipuli, paistettu 267g270kcal3.4g13g21.9g4.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g67kcal5.1g10.5g0.4g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 2672g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g241g185kcal13.7g26.2g0.7g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr53g150kcal4.3g5.1g12.8g0.9g
Mustapippuri 11g30kcal1.2g4.1g0.4g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15168g3351kcal103.2g412.8g98g139g
Valittu annoskoko7584g1675kcal51.6g206.4g49g69.5g
Annoskoko puolitettuna3792g838kcal25.8g103.2g24.5g34.8g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272