Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha25g42kcal4.8g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 11g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 25g7.4kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Smetana, rasvaa n. 40 % 6.3g24kcal0.1g0.1g2.6g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima6.3g24kcal1.8g0g1.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.5g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g219kcal14.2g7.4g14.2g1.2g
Valittu annoskoko76g109kcal7.1g3.7g7.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna38g55kcal3.6g1.9g3.6g0.3g
Arvot/100g100g144kcal9.3g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429