Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Makaroni, keitetty, suolaa 110g106kcal3.3g21.4g0.4g1.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 250g74kcal1.4g13.3g0.5g4.8g
Smetana, rasvaa n. 40 % 63g244kcal1.3g1.4g26.3g0g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima63g244kcal18.1g0g18.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 4.7g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g2185kcal144.4g75.2g142.2g13.2g
Valittu annoskoko760g1093kcal72.2g37.6g71.1g6.6g
Annoskoko puolitettuna380g546kcal36.1g18.8g35.6g3.3g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429