Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 4000g1535kcal40g276g8g100g
Valkosipuli 112g121kcal8.8g18.3g0.7g2.4g
Sipuli 880g266kcal11g42.2g1.8g15g
Kasvisliemikuutio 1600g4874kcal152g216g376g25.6g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Basilika, tuore120g48kcal3.7g6g1g4.7g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g800g2016kcal128g12.8g160g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15200g18315kcal705.2g1260.8g1097.6g305.2g
Valittu annoskoko7600g9158kcal352.6g630.4g548.8g152.6g
Annoskoko puolitettuna3800g4579kcal176.3g315.2g274.4g76.3g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484