Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2798g568kcal16.8g106.3g8.4g39.2g
Sipuli (kuorittu)839g227kcal10.9g40.3g1.7g14.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2238g3716kcal425.3g0g223.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g839g235kcal5g49.9g1.7g21g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)62g172kcal5.8g11.1g11.7g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g58kcal4.4g9.1g0.3g1.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk783g306kcal13.3g59.5g0.8g39.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g10563kcal963g552.4g496.8g230.2g
Valittu annoskoko7616g5281kcal481.5g276.2g248.4g115.1g
Annoskoko puolitettuna3808g2641kcal240.8g138.1g124.2g57.6g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421