Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2263g611kcal29.4g108.6g4.5g38.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu38g40kcal3g6.3g0.2g0.8g
Rypsiöljy 38g339kcal0g0g38.4g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.2g49.2g0.8g2.5g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g77g165kcal10.6g16.5g6.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 5114g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g2922kcal100.4g393.2g100.6g83.6g
Valittu annoskoko7616g1461kcal50.2g196.6g50.3g41.8g
Annoskoko puolitettuna3808g731kcal25.1g98.3g25.2g20.9g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330