Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 187g143kcal3.5g29g0.4g1.9g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)112g208kcal12.4g6.2g14.6g0.2g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Keittojuures, Pirkka38g9kcal0.4g1.7g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.4g9kcal0.3g0.3g0.8g0.1g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Tomaattipyree,euroshopper13g11kcal0.4g2.5g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu47g28kcal0.5g2.1g1.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1524g956kcal36g91.6g46.4g7.8g
Valittu annoskoko762g478kcal18g45.8g23.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna381g239kcal9g22.9g11.6g2g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073