Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g140g77kcal4.3g9g2.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi31g86kcal2.8g2.2g7.1g0g
Kukkakaali 2776g668kcal50.2g61.1g8.3g63.8g
Palvikinkku HK 3%491g491kcal88.3g2.5g14.7g0g
Vesi4206g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15288g2644kcal291.2g149.6g65.8g127.6g
Valittu annoskoko7644g1322kcal145.6g74.8g32.9g63.8g
Annoskoko puolitettuna3822g661kcal72.8g37.4g16.5g31.9g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830