Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha5605g9305kcal1065g0g560.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g140g146kcal11.1g22.8g0.8g2.8g
Chili paprika punainen315g126kcal6.3g28.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 841g1055kcal92.5g2.2g75.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g210g1534kcal2.1g2.1g168.2g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 561g1274kcal78.5g9.5g100.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15344g26881kcal2511g130g1812.4g5.6g
Valittu annoskoko7672g13440kcal1255.5g65g906.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna3836g6720kcal627.8g32.5g453.1g1.4g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918